Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam omdat we het niet zelf kunnen aanmaken. Veel mensen eten te wein... Magnesium is een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam omdat we het niet zelf kunnen aanmaken. Veel mensen eten te weinig magnesiumrijke voeding. Daarom hebben we een assortiment hoogwaardige supplementen om een eventueel tekort te voorkomen.

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Ekopura - Vegan Magnesium - 90 tabletten
  Ekopura - Vegan Magnesium - 90 tabletten
  Morgen in huis
  (Al vanaf 18,50 p/s)
 2. BetterYou Sensitive
  Betteryou Magnesium Oil Sensitive Spray 100ml - SALE
  Morgen in huis
  Speciale prijs 7,00 14,75
 3. better you joint spray
  Betteryou Magnesium Oil Joint Spray 100ml - SALE
  Morgen in huis
  Speciale prijs 7,00 14,75
 4. Plantforce - Magnesium Poeder - 150 gram
  Plantforce - Magnesium Poeder - 2.5 gram
  Morgen in huis
  (Al vanaf 0,50 p/s)
 5. Sunwarrior - Magnesium Liquid - 118 ml
  Sunwarrior - Magnesium Liquid - 118 ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 18,00 p/s)
 6. Plantforce magnesium Osteo Exotic Lemon - 180 gram
  Plantforce magnesium Osteo Exotic Lemon - 160 gram
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 17,95 19,95 Vanaf 16,95
  (Al vanaf 16,95 p/s)
 7. Plantforce - Magnesium Osteo poeder - 160 gram
  Plantforce - Magnesium Osteo poeder - 160 gram
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 17,95 19,95 Vanaf 16,95
  (Al vanaf 16,95 p/s)

Gratis verzending v.a. € 45,- in NL & BE

Voor 22u besteld op werkdagen = zelfde dag verzonden

 1. Plantforce - Magnesium Poeder - Passievrucht - 150 gram
  Plantforce - Magnesium Poeder - Passievrucht - 150 gram
  Waardering:
  85%
  Morgen in huis
  (Al vanaf 13,95 p/s)
 2. Plantforce - magnesium poeder - 150 gram
  Plantforce - magnesium poeder - 150 gram
  Morgen in huis
  (Al vanaf 13,95 p/s)
 3. Garden of Life Magnesium
  Garden of Life - Magnesium
  Morgen in huis
  (Al vanaf 14,25 p/s)

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

magnesium sportsupplement

Wat is magnesium?

Magnesium staat bekend als een essentieel sporenelement. Dit betekent in feite dat het in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam nodig is, maar we het via onze voeding moet worden binnenkrijgen. Het mineraal heeft vele functies in het menselijk lichaam en is één van de belangrijkste elektrolyten en werkt als cofactor voor meer dan 300 enzymreacties (Bron: Examine.com).

Komt een tekort aan magnesium vaak voor?

Een tekort aan magnesium komt overal ter wereld veel voor en er wordt geschat dat tot 48% van de volwassenen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet haalt. (Bron: NCBI) Dat is één van de redenen dat ons uitgebreide assortiment magnesium (meer dan 20 verschillende producten) zo populair is onder onze trouwe klanten.

Ons assortiment magnesiumsupplementen

Hieronder vindt u twee van onze populairste magnesiumsupplementen, met een korte samenvatting van elk.

Plantforce magnesium

Plantforce magnesium is een hypermoderne formule die is ontwikkeld om een snelle en efficiënte opname van magnesium in het lichaam te verbeteren. Het is verkrijgbaar in de smaken naturel en passievrucht.

Wanneer het poeder in water wordt gemengd, ontstaat ionisch magnesiumcitraat door een reactie tussen magnesiumcarbonaat en citroenzuur. De ionische eigenschappen zorgen ervoor dat de magnesium gemakkelijk de cellen binnendringt, waardoor het snel werkt en zeer goed opneembaar is. Dit is de beste manier om magnesiumtekort te voorkomen.

Plantforce Mag Osteo

Plantforce® Mag Osteo is niet alleen samengesteld om je magnesiumgehalte te verhogen, maar het kan ook helpen bij de opname van calcium door je botten. Het is verkrijgbaar in de smaken naturel en exotic lemon.

Onze op maat gemaakte combinatie van vitamines en mineralen in deze formule helpt verkalkingen te voorkomen en is nodig om het natuurlijke calcium uit je voedsel op te nemen.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van magnesium

Er zijn veel essentiële functies van magnesium in het lichaam, waarvan wordt aangenomen dat ze een beschermend effect hebben bij veel gezondheidsproblemen.

Is magnesium een primaire elektrolyt?

Magnesium is de op een na meest voorkomende elektrolyt in het lichaam en wordt ook wel de "vergeten elektrolyt" genoemd (Bron: NCBI). Elektrolyten zijn moleculen in het lichaam die oplossen in water en elektrische lading kan geleiden. Dit is belangrijk voor het ondersteunen van spiercontractie en het handhaven van de vochtbalans in het lichaam.

Wat gebeurt er als je te weinig elektrolyten gebruikt?

Wanneer we te weinig elektrolyten gebruiken, kan water niet in onze cellen worden opgenomen en kan hun functie worden aangetast. het kan ook leiden tot overmatige vermoeidheid en uitdroging.

Enzymcofactor van magnesium

Elke seconde vinden er honderden enzymatische reacties plaats in het lichaam. Deze zijn essentieel voor de productie van energie, en een goede werking van het zenuw- en immuunsysteem, om er maar een paar te noemen. Deze enzymen hebben echter hulp nodig om hun belangrijke rol te vervullen.

Een van deze "hulpjes" is magnesium waardoor het een van de belangrijkste cofactoren in het menselijk lichaam is.

Wat is het effect van magnesium op training en prestatie?

Omdat magnesium een elektrolyt is, maar ook een "hulpje" voor de productie van energie, is het cruciaal om voldoende van dit mineraal binnen te krijgen als je regelmatig traint.

Tijdens training en competitie kunnen we tot 20% van ons magnesium verliezen door te zweten (Bron: NCBI). Als deze niveaus niet worden aangevuld na het sporten kan dit resulteren in onvoldoende hydratatie, verminderd herstel en verminderde prestaties bij volgende sessies (Bron: MDPI).

Onze magnesiumproducten bieden een hoog beschikbare bron van deze essentiële elektrolyt die kan worden gemengd met water om een heerlijk, verfrissend drankje voor na de training mee te maken.

Reguleert magnesium de bloeddruk?

Een andere belangrijke toepassing van magnesium is het reguleren van een gezonde bloeddruk. Dit is de druk die jouw bloedstroom op de wanden van je bloedvaten uitoefent. Zowel lage als hoge bloedspiegels houden verband met een aantal gezondheidscomplicaties.

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat magnesium kan helpen om de bloeddruk te verlagen bij mensen met een laag magnesiumgehalte of met een hoge bloeddruk (Bron: Examine.com).