Hennep proteïne

Hennepproteïnepoeder: de perfecte plantaardige proteïne

Wist u dat hennepzaden een van de beste bronnen van de natuur zijn voor plantaardige eiwitten? Als u uw eiwitinname wilt verhogen van een natuurlijke en veganistische bron, dan is hennepproteïnepoeder misschien wel de perfecte keuze voor u.

Hennepproteïnepoeder is zelfs het beste vegan eiwitpoeder met 20 aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren die je lichaam niet alleen kan produceren en die je moet verkrijgen via voedingsbronnen.

Hennep-eiwitpoeder is niet alleen een krachtige proteïne-eiwit, maar is ook inherent geladen met meer gezonde omega-vetzuren en vezels dan veel andere veel voorkomende eiwitpoeders. Daar houdt het niet mee op - het is ook aangetoond dat hennep de vermoeidheid verbetert en positieve effecten heeft op het immuunsysteem - en dit zijn slechts enkele van de voordelen van hennepproteïnepoeder.  

Wat is hennepproteïnepoeder?

Hennep is een verschillende variëteit van de Cannabis sativa-plant, die kan worden gekweekt om de vezels in de stengel van de plant of zaadproductie te maximaliseren. Hennep heeft nauwelijks of zelfs geen meetbare niveaus van de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC), de cannabinoïde die het meest bekend staat om zijn psychoactieve eigenschappen.

THC is uitgebreid onderzocht en de wetenschap heeft ons laten zien dat als het niet wordt gerookt, het substantiële gezondheidsvoordelen heeft met vrijwel geen bijwerkingen. Hennep bevat meestal ongeveer 0,3 procent tot 1,5 procent THC, terwijl marihuana ongeveer 5 procent tot 10 procent of meer THC bevat. Dus maak je geen zorgen - het eten van hennep zal je zeker niet high maken. Hennepverbruik is veilig, gezond en legaal.

Hennep-eiwitpoeder en hennepzaadolie zijn beide gemaakt van de zaden van de hennepplant. Hennepproteïnepoeder is gemakkelijk voor de smaakpapillen met een licht nootachtige smaak.

Hennepzaden zijn een krachtpatser als het gaat om eiwitten met ten minste 20 aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine). Aminozuren zijn organische verbindingen die zich combineren tot eiwitten en samen vormen aminozuren en eiwitten de bouwstenen van het menselijk lichaam.

Hennep-eiwit levert de essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 in een gezonde 3: 1-verhouding. Hennep is ook een van de weinige bronnen van het moeilijk te krijgen gamma-linoleenzuur (GLA), een gezonde, van planten afgeleide omega-6 die anders wordt gemetaboliseerd dan andere minder gezonde omega-6-vetzuren. Van GLA-rijk voedsel zoals hennepzaden is waargenomen dat het mensen helpt bij diverse gezondheidsklachten. Wij raden u aan om google te gebruiken om waar te nemen wat de specialisten u hier over kunnen informeren.

Hennep eiwit voordelen

1) Protein Powerhouse: hennep-eiwitpoeder biedt ongeveer 15 gram eiwit per portie om u te helpen bij het voldoen aan uw dagelijkse eiwitbehoeften. Het bevat een bijna perfecte balans van de essentiële aminozuren, die niet door het lichaam kunnen worden gemaakt en door voedsel moeten worden geconsumeerd. Hennep-eiwit bevat 50 procent eiwit, en is daarom een ​​ideale plantaardige eiwitbron voor veganisten, vegetariërs, atleten of wie dan ook.

2) Uitstekende bron van vezels: Ongeveer Per portie bevat hennepproteïnepoeder 8 gram voedingsvezels, waarvan 90 procent onoplosbaar is en waarvan 10 procent oplosbaar is. Onoplosbare vezels helpen een gezond spijsverteringsstelsel te behouden, terwijl oplosbare vezels kunnen helpen de bloedsuikerspiegel en het LDL-cholesterolgehalte te beheersen.

3) Ideale balans van essentiële vetzuren: Hennepzaden leveren omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren (EFA's) in de qua voedingswaarde optimale 1: 3-verhouding. De gemiddelde volwassene die een typisch Westers dieet volgt, krijgt geen ideale balans van omega-3 tot omega-6-vetzuren, wat kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen.

4) Gemakkelijk te verteren: als een plantaardig eiwit is henneppoeder gemakkelijk voor het spijsverteringsstelsel. Het bevat geen oligosacchariden, chemicaliën die aanwezig zijn in soja en wei en die gas en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Aangezien hennep-eiwit deze verbindingen mist, is het gemakkelijk te verteren.

Hennep Proteïnepoeder Voedingsprofiel

Hennep-eiwitpoeder is gemaakt van hennepzaden, die een stevige voedingsstimulans bieden vergelijkbaar met vlaszaden. Hennepproteïnepoeder bevat een gezondheidsstoot van voedingsvezels, chlorofyl, mineralen en antioxidanten zonder verzadigd vet, cholesterol, natrium of suiker.

Een portie - ongeveer 4 eetlepels (30 gram) - van een organisch, hoogwaardig hennepproteïnepoeder bevat ongeveer:

120 calorieën
11 gram koolhydraten
12 gram eiwit
3 gram vet
5 gram vezels
260 milligram magnesium (65 procent ADHV)
6,3 milligram ijzer (35 procent ADHV)
380 milligram kalium (11 procent ADHV)
60 milligram calcium (6 procent ADHV)

4 artikel(en)

per pagina

 • Big Food Hennep proteine poeder - naturel - 500 gram

  BIGFOOD

  Hennep is een veganistisch eiwit van hoge kwaliteit, dat alle negen essentiële aminozuren bevat, plus vezels, gezonde vetten en mineralen.

   Dit product is helemaal zuivel- en glutenvrij.
   Hennep is een compleet eiwit dat alle negen essentiële aminozuren bevat die mensen uit voedsel moeten halen.
   Makkelijk te verteren
   Een goede bron van vezels
   Rijk aan mineralen en antioxidanten

  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: €  15,95 -13%

  Aanbieding: €  13,95

  Slechts €  12,75
  • 2 voor €  13,50 p/s. en bespaar 4%
  • 3 voor €  13,00 p/s. en bespaar 7%
  • 4 voor €  12,75 p/s. en bespaar 9%
 • EkoPura Natural Vegan Proteine - Blueberry - 500 gram

  Ekopura

  ✓ 78% eiwit
   Vegan geregistreerd
   Volledig Aminozuurprofiel
   Allergeenvrij
  ✓ Lactosevrij
   GMO vrij
   Soja vrij
   95 Kcal per dosering
   Structuur: romig
   Scoop inbegrepen

  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: €  29,95 -3%

  Aanbieding: €  28,95

  Slechts €  26,50
  • 2 voor €  27,50 p/s. en bespaar 6%
  • 3 voor €  26,95 p/s. en bespaar 7%
  • 4 voor €  26,50 p/s. en bespaar 9%
 • EkoPura Natural Vegan Proteine - Chocolate - 500 gram

  Ekopura

  ✓ 76% eiwit
   Vegatarisch en Veganistich 
   Volledig Aminozuurprofiel
   Allergeenvrij
  ✓ Lactosevrij
   GMO vrij
   Soja vrij
   Geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen
   97 Kcal per dosering
   Scoop inbegrepen

  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: €  29,95 -3%

  Aanbieding: €  28,95

  Slechts €  26,50
  • 2 voor €  27,50 p/s. en bespaar 6%
  • 3 voor €  26,95 p/s. en bespaar 7%
  • 4 voor €  26,50 p/s. en bespaar 9%
 • Big Food Hennep Proteïne poeder - 1KG

  BIGFOOD
  1 beoordeling(en)

  Hennep is een veganistisch eiwit van hoge kwaliteit, dat alle negen essentiële aminozuren bevat, plus vezels, gezonde vetten en mineralen.

   Dit product is helemaal zuivel- en glutenvrij.
   Hennep is een compleet eiwit dat alle negen essentiële aminozuren bevat die mensen uit voedsel moeten halen.
   Makkelijk te verteren
   Een goede bron van vezels
   Rijk aan mineralen en antioxidanten
   GRATIS verzending al vanaf 2 stuks

  Inhoud: 1 kg

  Normale prijs: €  25,95 -8%

  Aanbieding: €  23,95

  Slechts €  19,95
  • 2 voor €  22,95 p/s. en bespaar 5%
  • 3 voor €  21,95 p/s. en bespaar 9%
  • 4 voor €  20,95 p/s. en bespaar 13%
  • 5 voor €  19,95 p/s. en bespaar 17%

  Niet in voorraad

4 artikel(en)

per pagina