Caseïne

Caseïne is een eiwit met langzame afgifte dat gedurende een periode van enkele uren aminozuren aan het lichaam levert. Dit hoog... Caseïne is een eiwit met langzame afgifte dat gedurende een periode van enkele uren aminozuren aan het lichaam levert. Dit hoogwaardige eiwit wordt net als wei geproduceerd tijdens de kaasproductie. Caseïne bevat alle essentiële aminozuren, vooral de BCAA's!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

caseïne

Wat is caseïne?

Caseïne is de andere vorm van proteïne - naast wei-eiwit - die wordt gevormd tijdens de kaasproductie. In feite maakt het ongeveer 80% uit van koemelkeiwitten, terwijl wei de rest vormt. Het belangrijkste verschil met wei is dat het onoplosbaar is, wat betekent dat het niet gemakkelijk in water kan worden opgelost (Bron: Examine.com).

Caseïne staat bekend als een eiwit met langzame afgifte dat zorgt voor een langdurige en stabiele toevoer van alle essentiële aminozuren naar het spierweefsel. Dit kan een optimaal spierherstel en -groei ondersteunen.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van caseïne

Is caseïne een compleet eiwit?

Caseïne is een van de eiwitbronnen - van de hoogste kwaliteit - die beschikbaar zijn in de menselijke voeding. Het bevat alle essentiële aminozuren, inclusief de drie BCAA's van leucine, isoleucine en valine. Deze staan bekend als de 'snelheidsbeperkende' aminozuren die cruciaal zijn voor het 'aanzetten' van het spieropbouwproces.

Eiwit met langzame afgifte

Terwijl wei-eiwit een iets beter effect heeft qua eiwitsynthese (Bron: NCBI), is caseïne algemeen populair als proteïne met langzame afgifte. Vanwege de slechte oplosbaarheid duurt het langer om te verteren en in de bloedbaan te komen. Dit betekent dat de spier enkele uren na consumptie van het eiwit nog steeds de essentiële aminozuren zal opnemen.

Dit maakt het eiwit tot een fantastische nachtshake, vooral voor diegenen die moeite hebben met het verkrijgen van vetvrije massa. Het kan ook worden gebruikt als een shake tussen de maaltijden, om te zorgen voor een constante toevoer van aminozuren tussen de maaltijden door.

Bioactieve peptiden in caseïne

Caseïne is ook een rijke bron van zeer bioactieve peptiden, die actief worden zodra ze worden afgebroken, verteerd en gefermenteerd in het spijsverteringskanaal (Bron: NCBI). Deze peptiden kunnen een reeks gunstige effecten hebben op het lichaam, waaronder antimicrobiële, antioxiderende en immuunondersteunende functies (Bron: NCBI).