Kombucha

Aan het drinken van kombucha zijn talloze gezondheidsvoordelen toegeschreven. Deze omvatten claims voor de behandeling van aids,... Aan het drinken van kombucha zijn talloze gezondheidsvoordelen toegeschreven. Deze omvatten claims voor de behandeling van aids, veroudering, anorexia, artritis, atherosclerose, kanker, obstipatie en diabetes, maar er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Kombucha pakket
  Kombucha pakket
  Morgen in huis
  13,16 Normale prijs 15,48
  (Al vanaf 12,38 p/s)
 2. Mana Kombucha Lovely Lemon
  Mana Kombucha - Holy Ginger - 330ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 2,24 p/s)
 3. Mana Kombucha Lovely Lemon
  Mana Kombucha - Lovely Lemon - 330ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 2,24 p/s)
 4. Mr Kombucha - Lemon Lime - 250ml
  Mr Kombucha - Lemon Lime - 250ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 1,90 p/s)
 5. Mr Kombucha - Gember - 250ml
  Mr Kombucha - Ginger - 250ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 1,90 p/s)
 6. 5600787049084 Captain Kombucha - Kokosnoot - Bio - 400ml
  Captain Kombucha - Kokosnoot - Bio - 400ml
  Morgen in huis
  Speciale prijs 1,35 2,25
 7. Aard'g Bloem Kombucha - 12 x 250ML
  Aard'g - Kombucha - Bloem - 250ML
  Morgen in huis
  (Al vanaf 2,13 p/s)
 8. Aard'g Citroen Kombucha - 12 x 250ML
  Aard'g - Kombucha - Citroen - 250ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 2,13 p/s)
 9. Aard'g Levende Gember Limonade - 12 x 250ML
  Aard'g - Levende Gember Limonade - 250ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 2,13 p/s)

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Kombucha (ook theepaddestoel, theeschimmel of Manchurian-paddenstoel als men naar de cultuur verwijst; Latijnse naam Medusomyces gisevii is een gefermenteerde, licht bruisende, gezoete zwarte of groene theedrank die gewoonlijk wordt geconsumeerd vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen. Soms wordt de drank kombuchathee genoemd om deze te onderscheiden van de cultuur van bacteriën en gist. Sap, kruiden, fruit of andere smaakstoffen worden vaak toegevoegd om de smaak van de drank te versterken.

Kombucha zou zijn ontstaan ​​in Mantsjoerije, China, waar de drank traditioneel wordt geconsumeerd, of in Rusland en Oost-Europa.  Kombucha wordt nu wereldwijd zelf gebrouwen en wordt ook gebotteld en commercieel verkocht door verschillende bedrijven. 

Kombucha wordt geproduceerd door gesuikerde thee te fermenteren met behulp van een symbiotische cultuur van bacteriën en gist (SCOBY) die gewoonlijk een "moeder" of "paddenstoel" wordt genoemd. De microbiële populaties in een SCOBY variëren; de gistcomponent omvat in het algemeen Saccharomyces cerevisiae, samen met andere soorten; de bacteriële component bevat bijna altijd Gluconacetobacter xylinus om door gist geproduceerde alcoholen te oxideren tot azijnzuur (en andere zuren).  Hoewel de SCOBY gewoonlijk "theeschimmel" of "paddenstoel" wordt genoemd, is het eigenlijk "een symbiotische groei van azijnzuurbacteriën en osmofiele gistsoorten in een zoogleal mat [biofilm]". De levende bacteriën zouden probiotisch zijn, een van de redenen voor de populariteit van de drank. 

Aan het drinken van kombucha zijn talloze ongelooflijke gezondheidsvoordelen toegeschreven. Deze omvatten claims voor de behandeling van aids, veroudering, anorexia, artritis, atherosclerose, kanker, obstipatie en diabetes, maar er is geen enkel bewijs om deze claims te ondersteunen.  Bovendien heeft de drank zeldzame gevallen van ernstige bijwerkingen veroorzaakt, waaronder dodelijke slachtoffers, mogelijk als gevolg van besmetting tijdens de thuisbereiding. Daarom kunnen de mogelijke nadelen van het drinken van kombucha opwegen tegen de voordelen, daarom wordt het niet aanbevolen voor therapeutische doeleinden.