Waarom Magnesium en Vitamine D tegelijkertijd gebruiken?

Waarom Magnesium en Vitamine D tegelijkertijd gebruiken?

Sommige dingen in het leven werken nu eenmaal beter in combinatie met iets anders. Net als in films of shows zien we dynamische duo's als Batman en Robin, en in het echt, zoals Bonnie en Clyde.Zo zijn er ook voedingsstoffen die beter werken wanneer ze samen worden ingenomen. We kunnen je vertellen dat vitamine D en magnesium het perfecte dynamische duo zijn. In dit artikel lees je waarom.

Populaire magnesium en vitamine D producten

magnesium supplement samen met vitamine d

Wat is Magnesium?

Laten we het eerst even over magnesium hebben. Magnesium is het op één na meest dominante mineraal in de cellen van je lichaam. Het speelt een rol in meer dan 300 lichaamsfuncties. Botten en tanden zijn goed voor ongeveer 60% van de 25g, terwijl spieren goed zijn voor ongeveer 40%. Magnesium is nodig voor je neurologische, immunologische, elektrolytenbalans en andere lichaamsfuncties (Bron: N.I.H. ).

Wat is vitamine D?

Vitamine D, ook bekend als de "zonnevitamine", is een in vet oplosbare vitamine waarvan bekend is dat het de bsorptie van calcium in je lichaam helpt verhogen en noodzakelijk is om te helpen de gezondheid van de botten te behouden (Bron: Poseidon).

Wat kan vitamine D & Magnesium voor je doen?

Het behouden van de natuurlijke lichaamsprocessen van veel van je organen vereist een optimale balans van magnesium en vitamine D.

Waarom Magnesium en Vitamine D tegelijkertijd gebruiken?

Nu komt de 'Million dollar question’:

Wat gebeurt er als je vitamine D en magnesium samen neemt?

Volgens studies is magnesium een noodzakelijk onderdeel voor de productie en activering van vitamine D. Terwijl het omgekeerd helpt de intestinale magnesiumabsorptie te verhogen. Dit proces wordt een cyclus die helpt de balans van de twee voedingsstoffen in het lichaam te behouden (Bron: Degruyter).

Wat gebeurt er als er van één onvoldoende wordt genomen?

Vitamine D zowel van buiten als in je lichaam biedt mogelijk geen optimale gezondheidsvoordelen als het magnesiumgehalte onvoldoende is, omdat vitamine D-bioactiviteit een magnesiumafhankelijk proces is (Bron: Degruyter).

Wanneer de magnesiumhomeostase in je lichaam niet wordt onderhouden, worden de vitamine D-effectiviteit en therapeutische effecten aanzienlijk verminderd.

Terwijl als er een vitamine D-tekort is, de fosfaat- en magnesiumabsorptie in de darm wordt beïnvloed, waardoor de mineralisatie van het skelet wordt beïnvloed en in eenvoudige termen een negatieve invloed kan hebben op je botgezondheid. (Bron: NCBI).

Volgens onderzoek kunnen tekorten aan magnesium en vitamine D (of beide) leiden tot enkele aandoeningen zoals:

  • Skeletmisvormingen
  • Vaatziekten
  • Metabool syndroom

(Bron: NCBI).

vitamine d met magnesium nemen

Hoe voeg je vitamine D & magnesium toe aan je dieet?

Natuurlijk kun je deze twee voedingsstoffen in voedsel vinden. Magnesium kan worden verkregen uit groene bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden, granen en voedingsproducten verrijkt met magnesium of magnesiumsupplementen (Bron: N.I.H.).

Aan de andere kant produceert je lichaam van nature vitamine D wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de zon. Het kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen verrijkt met vitamine D of Vitamine D-supplementen! (Bron: N.I.H.)

Hoewel magnesium en vitamine D essentieel zijn voor het lichaam, is het cruciaal om niet te veel supplementen te nemen en de voorgestelde dosis aan te houden.

Conclusie - Vitamine D in combinatie met Magnesium

In deze blog heb je geleerd dat magnesium en vitamine D goed samenwerken bij het behoud van een gezond lichaam en eigenlijk van vitaal belang zijn voor elkaar. De twee zijn een match made in heaven - zoals melk en koekjes of pindakaas en jam. Maar dan nog beter want ze zijn allebei super goed voor je.

Populaire magnesium en vitamine D producten

Delen: