brownie

Fingerlicking good deze vegan protein brownies door Melissa van @thelowlandsyogi. Zij maakte deze heerlijke brownies voor valentijnsdag om haar vriend te verrassen. Deze brownies zijn de ideale snack voor na je workout, dankzij de Plantforce Synergy Protein Powder van Third Wave Nutrition. 

Wat heb je nodig

  • 1 scoop Plantforce Synergy Protein Chocolate
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 el chia zaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gr kokosolie gesmolten
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 40 gr rauwe cacaopoeder 
  • 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 30 gram pindakaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier. Maak het chia-ei door 2 eetlepels te mengen met ongeveer 10 eetlepels water en laat dit even inwerken. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg hier de vegan protein powder, kokosbloesemsuiker, vanille-extract, pindakaas en het chia-ei aan toe tot alles goed gemengd is. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, behalve de pinda’s. Het mengsel zal nu nog een beetje droog zijn: voeg daarom plantaardige melk toe tot het een smeuïge consistentie wordt. Schep het mengsel in de bakvorm, bestrooi met de pinda’s en druk daarna voorzichtig aan. Bak de brownie ongeveer 18-20 minuten in de oven en laat daarna minimaal 50 minuten afkoelen. Enjoy! .