Een recept waar je eindeloos mee kan variëren. Deze vegan poké bowl met tempeh is niet alleen 100% plantaardig, maar ook glutenvrij en rijk aan vitaminen en mineralen.

Ingredienten (1 portie)⁣⁣⁣

  • 20 gram spinazie⁣⁣⁣
  • 100 gram wortel (in stukjes)⁣⁣⁣
  • 80 gram rode biet (geraspt)⁣⁣⁣
  • 25 gram quinoa ⁣
  • 80 gram tempeh + 2 el tamari
  • 4 gram kokosolie
  • 150 gram broccoli (gekookt)⁣⁣⁣
  • 40 gram kikkererwten + 10 gram paprikapoeder⁣⁣⁣
  • Dressing: 1 limoen, 5 gram lijnzaadolie, peper en zout ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens bereiding.⁣⁣⁣
  2. Snij de tempeh in 3-4 schijfjes en dep ze eerst in de tamari en leg ze daarna in een pan met kokosolie en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin.⁣⁣⁣
  3. Meng de kikkererwten met de paprikapoeder en bak ze kort in een pan.⁣⁣⁣
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
  5. Leg eerst de spinazie in een kommetje/op een bord en vervolgens de andere ingrediënten en garneer met de dressing.