Recept vegan poke bowl
- By Trudy Peters
- 16 jun. 2020
Een recept waar je eindeloos mee kan variëren. Deze vegan poké bowl met tempeh is niet alleen 100% plantaardig, maar ook glutenvrij en rijk aan vitaminen en mineralen.
Ingrediënten vegan poke bowl (1 portie)
- 20 gram spinazie
- 100 gram wortel (in stukjes)
- 80 gram rode biet (geraspt)
- 25 gram quinoa
- 80 gram tempeh + 2 el tamari
- 4 gram kokosolie
- 150 gram broccoli (gekookt)
- 40 gram kikkererwten + 10 gram paprikapoeder
- Dressing: 1 limoen, 5 gram lijnzaadolie, peper en zout
Bereiding vegan poke bowl
- Kook de quinoa volgens bereiding.
- Snij de tempeh in 3-4 schijfjes en dep ze eerst in de tamari en leg ze daarna in een pan met kokosolie en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin.
- Meng de kikkererwten met de paprikapoeder en bak ze kort in een pan.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Leg eerst de spinazie in een kommetje/op een bord en vervolgens de andere ingrediënten en garneer met de dressing.