Een healthy lifestyle volgens Stefanie Klaver | Kleaver Health

Geschreven door anna van

Stefanie Klaver is nu sinds ruim 2 jaar eigenaresse van Klaever Health. Een healthcentre waar ze voedingsadvies, labonderzoek, personal training, juices/smoothies en supplementen aanbieden. 

Een healthy lifestyle volgens Stefanie

Stefanie: “Een healthy lifestyle is een breed begrip. Het woord balans komt als eerste bij me naar boven. Inspannen maar zeker ook ontspannen, gezond en gevarieerd eten maar ook kunnen genieten van een patatje. Niet direct in de stress schieten als je de controle verliest omdat je vertrouwen hebt in jezelf en je fundament.”

Wat eet jij zoal op een dag?

Stefanie: "Één van mijn grote aandachtspunten voor de cliënten die ik begeleiding geef op het gebied van voeding is variatie. Hier probeer ik mezelf uiteraard ook aan te herinneren.

Het is zo makkelijk om naar dezelfde dingen te grijpen. Ik eet grotendeels plantaardig. Beter voor jezelf (mits je het goed invult) en beter voor de wereld. Ik begin m’n dag het liefst met een smoothie. Het is snel, en je krijgt er heel makkelijk veel voedingsstoffen mee binnen. De ene keer kies ik voor een basis van groenden, avocado, een beetje fruit en plantaardige eiwitten. Als ik meer trek heb in een zoetere variant dan ga ik voor rauwe cacao, acai, avocado, haver en ook weer plantaardige eiwitten. 

Het avondeten is echt een rustpunt voor mij. Na de hele dag met mensen te hebben gewerkt en het vooral over andermans gezondheid te hebben gehad kan het heel fijn zijn om even m’n mond te houden en te koken. Dit lukt goed zolang ik boodschappen op voorraad heb. Als ik minder georganiseerd bent vallen m’n goede bedoelingen al snel in duigen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk je brandstof is om goed te kunnen functioneren en voel me het beste als ik goed voor mezelf zorg. Daarbij ben ik fan van eenpansgerechten en freestyle ik er graag op los op basis van wat m’n voorraad te bieden heeft! Omdat ik grotendeels plantaardig eet kook ik veel met peulvruchten in combinatie met granen."

Stefanie’s favo gerecht op dit moment

Stefanie: “Eten smaakt wat mij betreft het lekkerst als het voor je gemaakt wordt. Ik ben enorme fan van de vegetarische groene curry van Kinnaree in de Jordaan.”

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?  

Stefanie: “Ik vind onze klanten enorm inspirerend. De manier waarop ze bij ons binnenkomen, hoe ze met zichzelf aan de slag gaan, de vragen die ze stellen, de struggles die ze ervaren en overwinnen, de resultaten die ze behalen. Het houdt me elke dag scherp in onze visie vanuit Klaever Health maar ook de visie die ik voor mezelf en mijn eigen gezondheid heb.”

photocredits: Manon Klaver.  

Photo credits: Manon Klaver.

De gouden tips voor een healthy lifestyle volgens jou?

Stefanie: “Creëer continuïteit in plaats van extremiteit, dat is waar verandering plaatsvindt.”

Wat zijn je ambities?

Stefanie: “Mijn ambitie is om mensen op grotere schaal te ondersteunen in hun gezondheid. Hetgeen wat we de afgelopen twee jaar met Klaever Health hebben neergezet vormt hier een hele mooie basis voor. Vanuit hier kunnen we allerlei mooie initiatieven gaan uitrollen waar we achter de schermen druk mee bezig zijn.”

Wat wil je ons graag meegeven?

Stefanie: “Het valt me op dat veel mensen het erg druk kunnen hebben met het stellen van doelen en het zo snel mogelijk realiseren van hun ideale toekomstbeeld (om eenmaal daar dat ideaalbeeld weer te verscherpen). Het constant bezig zijn met het leven in de toekomst geeft zo’n downgrade aan het hier en nu.

Het zou wat mij betreft mooi zijn om meer te genieten van de plek waar je staat, wat je doet en wie je bent. De charme van het moment en de bijkomende imperfectie. Mij wordt ook veel gevraagd wat m’n lange termijn doelen zijn en natuurlijk zitten die ergens in m’n hoofd maar ik probeer toch ook altijd vanuit een bepaalde flow te leven. En juist vanuit die flow zijn tot nu toe altijd de allermooiste dingen ontstaan.”

Meer weten over Stefanie & Klaever Health? Bekijk hier de website en volg ze via Facebook & Instagram