Recept vegan bulletproof koffie (zonder blender)

Recept vegan bulletproof koffie (zonder blender)

Het maken van bulletproof koffie in de ochtend is een uit de VS overgewaaide rage. De bedenker van dit drankje - dat nog het meest aan latte doet denken - is Dave Asprey. Tijdens een tocht door het Himalaya-gebergte kwam hij in aanraking met de lokale bevolking. Er werd hem thee aangeboden dat was verrijkt met boter van de jak. Eenmaal terug in de VS ontwikkelde hij zijn eigen versie, gemaakt met koffie. 

MCT-olie producten

Vegan bulletproof coffee recipe (without blender)

Bulletproof koffie zou een positief effect hebben op je concentratie, energie geven en helpen bij afvallen. In dit artikel deel ik een recept voor vegan bulletproof koffie dat zonder blender gemaakt kan worden.

Vegan bulletproof koffie met MCT-olie in plaats van boter

Het recept in dit artikel is gemaakt met MCT-olie in plaats van met boter. MCT is enorm populair geworden, vooral bij atleten en mensen die streven naar gewichtsverlies, omdat MCT's niet goed in het lichaam worden opgeslagen. Bovendien is vet de meest energierijke voedingsstof en vanwege de snellere verteerbaarheid van MCT's is het een efficiënte energiebron.

Onze voedingsdeskundige (BSc MSc Patrick McCarthy) geeft in deze blog meer informatie over de eigenschappen en voordelen van MCT-olie. 

Ingrediënten vegan bulletproof koffie

  • 200ml vers gezette koffie
  • 2 theelepels vegan MCT-olie 
  • 1 scheutje amandelmelk
  • 2 theelepels agavesiroop
Vegan bulletproof coffee recipe (without blender)

Bereidingswijze vegan bulletproof koffie

  1. Zet eerst de koffie. De manier waarop is aan jou, maar de voorkeur gaat uit naar koffie uit een espressomachine van goede kwaliteit koffiebonen. Zo ben je verzekerd van een heerlijke smaak, maar geniet je tevens van de vermeende voordelen die koffie zou hebben. Zo zou koffie vol essentiële nutriënten zitten als vitamine B, kalium en mangaan (Bron: Nutritiondata).
  2. Voeg de MCT-olie toe en roer goed door.
  3. Voeg een scheutje amandelmelk en 2 theelepels agavesiroop toe voor een zachtere, zoete smaak.
  4. Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een garde of vork. Deze vegan bulletproof koffie kan zonder blender gemaakt worden, maar wil je een extra romige vegan bulletproof koffie met een schuimlaag? Giet het mengsel dan in een blender en blend het geheel totdat er een schuimlaag ontstaat.
  5. Schenk in een grote mok en genieten maar!

MCT-olie producten

Delen: