Je kent het vast wel, veel bananen die tegelijk rijp zijn. Dan kun je de bananen invriezen om ijs van te maken of natuurlijk een bananenbrood. Ik koos voor de laatste. Deze variatie is met pindakaas, altijd een goede keus!⁣

Ingrediënten (10 stukken)⁣

  • 3 rijpe bananen (geschild in stukjes)⁣
  • 200 gram boekweitmeel
  • 150 gram blauwe bessen ⁣
  • 60 gram Plantforce vanille proteïne poeder
  • 40 gram bio pindakaas
  • 2 koppen koffie⁣
  • 200 ml amandelmelk
  • 8 gram baking soda⁣ ⁣

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. ⁣
  2. Mix eerst de bananen met de koffie en 150 ml water en voeg daarna de overige ingredienten (behalve de blauwe bessen) toe en mix dit tot een stevig mengsel. ⁣
  3. Giet het beslag in de cakevorm met de blauwe bessen en zet in de oven voor ongeveer 30 min.⁣