diy schoonmaak middelen

DIY biologische schoonmaakproducten voor uw huis en 9 ingrediënten die u kunt gebruiken

Conventionele huishoudelijke schoonmaakproducten bevatten een uitgebreide lijst met bekende toxines, astma-triggers en irriterende stoffen of nog erger. Consumenten blijven ze kopen ondanks waarschuwingslabels, omdat ze worden verondersteld beter te werken.

Ze zijn ook gewend aan de zware geur die wordt gebruikt om hun huisgeur schoon te maken. Jammer genoeg veroorzaken de ingrediënten die vaak worden gebruikt in huishoudelijke reinigingsproducten, korte en lange termijn negatieve effecten op de gezondheid van mensen die eraan worden blootgesteld. Dit omvat gezinsleden die geen directe blootstelling ervaren zoals kinderen en huisdieren.

Door je eigen huishoudelijke schoonmaakmiddelen te maken, kun je de gezonde voordelen van een schoon huis ervaren zonder dat je jezelf en je huishouden blootstelt aan schadelijke chemicaliën. Er zijn slechts een paar ingrediënten nodig om uw huis effectief schoon te maken en het fris te laten ruiken. U kunt uw reinigingsbenodigdheden volledig in voorraad houden tijdens een reis naar de supermarkt.

Organische reinigingsingrediënten

• Gesneden citroenen of citroensap

Citroenen en citroensap kunnen worden gebruikt om vlekken van oppervlakken, snijplanken, aanrechtbladen, gootstenen, kuipjes en tegels schoon te bleken, evenals witte kleding met uitzondering van zijde. Er kunnen gebotteld citroensap of verse citroenen worden gebruikt. Citroenen en hun sap zijn ook antibacterieel en microbieel.

• Azijn

Witte azijn dient als een multifunctionele reiniger. Veel recepten vragen om het te verdunnen met een geschikte hoeveelheid water of het volledig te gebruiken als een oppervlaktereiniger voor tapijten en ramen, een deodorizer, vechten of schimmel voorkomen, minerale afzettingen verwijderen en corrosie van je strijkijzer en meer voorkomen.

• Zuiveringszout

Gebruik zuiveringszout als mild schuurmiddel voor het reinigen van taaie oppervlakkige vlekken en aangekoekt op vettig residu op potten en pannen. Het kan ook worden verwerkt tot een pasta om zilver te polijsten. Zuiveringszout werkt ook als een krachtige deodoriseermachine wanneer het wordt gestrooid in vuilniscontainers, wasgoedmanden of een open doos in de koelkast.

• Zuiveringszout en azijn

Deze twee natuurlijke reinigingsmiddelen werken goed alleen, maar hun effectiviteit wordt versterkt in combinatie. • Salt Salt doet meer dan seizoensvoer. Week kleding in een oplossing van zout water om transpiratie te verwijderen. Je kunt ook de binnenkant van mokken met zout schrobben om thee- en koffievlekken te verwijderen. Gebruik een halve citroen gedrenkt in zout om vlekken te verwijderen van snijplanken en kalkaanslag en roestvlekken van gootstenen en kranen.

• Castilië en andere eenvoudige zepen

Maak je eigen wasmiddelen voor het wassen en schoonmaken door Castilië of andere natuurlijke zepen te vermengen met zuiveringszout of Borax. Maak uw afvoerkanalen schoon door een kopje baking soda in de afvoer te laten lopen en vervolgens met een gelijke hoeveelheid azijn te volgen. Nadat het resulterende schuim is verdwenen, laat u het warme water in de afvoer lopen. Reinig het toilet door een kopje baking soda in de kom te strooien en een half uur te laten staan. Follow-up door te besproeien met onverdunde azijn. Om af te werken, scrub met toiletborstel en doorspoelen.

Waarschuwing: gevaarlijk, vergiften worden gebruikt om uw huis schoon te maken Ga natuurlijk voor uw gezondheid: gefabriceerde natuurlijke huishoudelijke reinigingsmiddelen worden steeds meer algemeen beschikbaar. Zoek naar producten met een plantaardige en organische samenstelling als ingrediënten zoals de merken van Lilly's, Urtekram of Dr Bronner's